dotNed Saturday

27.01

Na het succes van begin dit jaar organiseert de grootste Nederlandse .NET gebruikersgroep dotNed ook in 2018 weer een dotNed Saturday. Deze dag richt zich op ontwikkelaars op het Microsoft platform in de meeste brede zin van het woord.

Meer informatie


Blockchain voor .NET ontwikkelaars

30.01


De blockchain is oorspronkelijk de datastructuur achter de bitcoin. Blockchain is inmiddels het modewoord van 2017. Bijna elk mediakanaal schrijft erover. Maar wat is het precies? En, belangrijk voor de ontwikkelaar, hoe kan je Blockchain-technologie toepassen in je eigen project?

In deze sessie bekijken we eerst de achtergrond van een blockchain en welke problemen er eigenlijk mee worden opgelost. Voor een goed begrip is het ook belangrijk dat we de termen als hashing, public/private keys, nodes, en mining een plaats geven. Want dat is de infrastructuur waar je waar je als programmeur mee te maken hebt.
Dat blockchain niet hetzelfde is als bitcoin is wel duidelijk. We bespreken een aantal praktische toepassingen voor blockchain-technologie, en die gaan niet allemaal om geld. Alhoewel je er natuurlijk wel wat mee kunt verdienen. Je leert hoe je met .NET en het Ethereum platform zelf een toepassing kan maken.

Meer informatie


DIWUG Event

30.01

De hoogste tijd voor onze eerste DIWUG avond van dit jaar. Allereerst zal Frans van Rijn de kracht van bots laten zien in productivity scenarios. Daarna zal Arjan Cornelissen verder gaan waar hij vorige maand ophield en meer de diepte in gaan rondom security in Office 365.‚Äč


Meer informatie