dotNed: Visual Studio 2017 Launch Event

07.03

Op 7 maart lanceert Microsoft Visual Studio 2017. Daarnaast wordt het 20-jarige jubileum van Visual Studio gevierd. Wil jij samen met vakgenoten deze lancering live meekijken en zien wat er nieuw is op het gebied van DevOps, Azure en mobile development en hoe snel de nieuwe installer daadwerkelijk is? Schrijf je dan snel in. De keynote begint om 17:00, je bent vanaf 16:30 welkom. Uiteraard wordt er ook voor eten en drinken gezorgd.

Meer informatie


dotNedZuid: AKKA.NET & Docker Deployments

16.03

Distributed Programming with AKKA .NET by Arjen Smits (Copaco)
Several years ago I went searching for a better programming model to build concurrent systems in .NET. I also realized that distributed computing is becoming an increasingly important area in our industry and by extension for .NET as well. I ran into the Akka.NET project and started contributing. I absolutely loved the freedom that the framework gives. And today I am going to share that enthusiasm.
In this talk I will introduce .NET developers to the Actor model via the Akka.NET framework. And show them how they can leverage the application model of Akka.NET to build distributed, fault-tolerant applications that can scale from a single process to a cluster with many nodes.

Containerized Deployments by Joost Heijkoop (Xebia)
Docker production deployments at DHL Parcel
Zipping your applications into a Docker container does not quite cut it when you need to deliver high quality applications to production on a regular basis inside DHL. During the last two years the team at DHL Parcel created a portable platform and a software delivery deployment pipeline that delivers applications all the way to production. This includes everything necessary to develop, build, package, test and deploy to production. This talk will show you how we use Docker at DHL Parcel and how Docker is combined with other tools to make the DevOps as smooth as possible.

Meer informatie


DIWUG event

21.03

Graag willen we je uitnodigen voor ons volgende event op dinsdag 21 maart. Deze avond wordt gevuld met sessies met een innovatief karakter. Alexander Meijers van ETTU zal beginnen met een sessie over de Hololens en hoe je die kunt gebruiken in combinatie met Office 365. De tweede sessie gaat over PowerApps en de Common Data Service. Deze sessie zal gegeven worden door Dirk Zekveld van Avanade.

Meer informatie


devNetNoord

23.03

Op DONDERDAG 23 MAART 2017 organiseren we het 12e event. Wij willen je graag van harte uitnodigen om bij dit evenement aanwezig te zijn. Ook geïnteresseerden uit je directe omgeving zijn van harte welkom om dit event bij te wonen.

Aan dit evenement zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden.

Meer informatie


dotNed: Serverless Compute bij Quintor

23.03

Donderdag 23 maart zijn we te gast bij Quintor te Amersfoort. Deze avond gaat Eelco Koster ons alles vertellen over Serverless Computing. De naam is een beetje verwarrend, want ook bij deze technologie zijn nog steeds servers vereist. Maar in een serverless architectuur bestaat voor de ontwikkelaar geen servers meer, en kan hij (en soms een zij) zich volledig concentreren op de code. Serverless compute gaat over het uitvoeren van code zonder provisioning of het beheer van servers. Je betaalt alleen voor het daadwerkelijke verbruik. Als je de code niet gebruikt zijn er geen kosten. Deze op microservices gebaseerde technologie wordt inmiddels door alle grote spelers (zoals Google, Amazon, IBM en Microsoft) omarmt. Azure Functions is Microsoft's antwoord op deze ontwikkeling. Hiermee kan onder andere C# gebruikt worden om snel en eenvoudig een serverless architectuur te ontwikkelen. Na een uitgebreide introductie over serverless compute laat Eelco jullie graag de mogelijkheden zien van Azure Functions.

Meer informatie


dotNed: Microsoft's journey on Agile transformation

28.03

De Developer Division van Microsoft is verantwoordelijk voor enorme software projecten zoals Visual Studio, Visual Studio Team Services en Team Foundation Server. Sinds een paar jaar is deze divisie aan het veranderen van een klassieke waterval - product in een doos - aanpak naar een agile, online dienst met reguliere updates. Op dinsdag 28 maart laat Ewald Hofman van Microsoft zien welke processen en best practices ze hanteren om sneller te leveren, te reageren op feedback, te plannen en te leren en tegelijkertijd in contact te blijven met klanten, kwaliteit te verbeteren en succes te meten. Samen discussiëren we over de issues in de organisatie die optreden bij zo'n veranderingstraject aan de hand van voorbeelden van belangrijke meetpunten en acties om de organisatie bij iedere sprint te verbeteren. Kortom, deze sessie is een uitgelezen kans om te leren wat het betekent om te transformeren van een traditioneel software delivery team naar een modern DevOps team.

Meer informatie


Webinar Continuous Deployment in Scrum

29.03


​Continuous Delivery wordt gebruikt om zo constant mogelijk waarde aan de klant te leveren door gebruik te maken van onder andere software en cultuur. Scrum wordt gebruikt door development organisaties om zo veel mogelijk waarde aan de klant te leveren in sprints. Hoewel ze op het eerste gezicht hand in hand gaan, blijken er in de praktijk toch vaak haken en ogen te zitten aan het implementeren van Continuous Delivery in Scrum. In dit webinar gaan we in op een aantal issues en hoe je daar als organisatie mee om kan gaan.

Meer informatie


.NET Core: Not your daddy’s dotnet

29.03

Het .NET framework heeft een nieuwe telg in de familie: .NET Core. Een rewrite van het bekende .NET framework met een aantal belangrijke verschillen ten opzichte van het ‘normale’ .NET framework: zo is het (onder andere) kleiner, sneller en cross platform. De compatibiliteit voor .NET Core groeit. Een aantal mooie voorbeelden daarvan zijn ASP.NET Core, Entity Framework Core en Visual Studio voor de Mac.
In deze sessie laten we je zien hoe je voor het web kunt ontwikkelen met .NET Core. Denk hierbij aan de verschillen tussen ASP.NET en ASP.NET Core, de (on)mogelijkheden van EF Core, het werken met een Angular 2.0 frontend tegen een ASP.NET Core backend en het hosten van je ASP.NET Core web applicatie in Microsoft Azure.

Meer informatie


Webinar Deployment automation in de praktijk

31.03

Continuous Integration en Continuous Delivery zijn hot topics op dit moment. Op de werkvloer bij onze klanten hebben we hier regelmatig mee te maken. Daardoor heeft Delta-N significante ervaring opgebouwd bij het automatiseren van deployments van applicaties. In dit webinar gaan we in op de ervaringen die we hebben gehad, waardoor we een aantal best practices kunnen uitleggen. Een sessie die niet alleen op de technologie ingaat, maar vooral op onderliggende concepten en processen.

Meer informatie