Azure AD Token Service

06.06

Een van de grote veranderingen op het gebied van security in ASP.NET Core 3.0 is dat Microsoft je nu de mogelijkheid geeft zelf een op OpenIdConnect gebaseerde token service te maken. Dit is gebaseerd op het welbekende IdentityServer framework.

Een Token Service geeft je de mogelijkheid om een gecentraliseerde authenticatie met single sign-on te maken welke gebaseerd is op dezelfde industrie standaarden als Azure Active Directory. Azure AD is een geweldig systeem zolang je niet verder wilt gaan dan wat je out-of-the-box krijgt. En dit is waar het zelf maken om de hoek komt kijken.

We laten je de ins en outs zien van het maken van een dergelijke service, maar niet voordat we je uitgelegd hebben wat de terminologie nu precies allemaal inhoudt. Als de basis duidelijk is gaan we verder dan wat simpele voorbeelden en laat ik je zien welke andere geweldige dingen een custom token service met zich meebrengt.

Na deze sessie ben je er klaar voor om een eigen token service in ASP.NET Core te maken welke authenticatie over je gehele organisatie heen mogelijk maakt.

Meer informatie


.NET Core Summer Event bij Info Support

22.06

Het .NET Core Summer Event is een 1 daagse mini-conferentie met als thema: software development met .NET Core. Het programma bestaat uit 12 sessies van 45 minuten verdeeld over 2 tracks. De sessie worden voor het grootste deel verzorgd door Microsoft MVP's uit binnen- en buitenland. Daarnaast hebben we een aantal sprekers uit het .NET Core team van Microsoft. Wil je dus up-to-speed worden gebracht over de laatste ontwikkelingen op het gebied van .NET Core door de experts op dit gebied, schrijf je dan nu in voor dit event. We hebben 200 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Meer informatie


Building GraphQL APIs with .NET Core

27.06

The GraphQL specification has enormous potential to improve developer productivity as well as developer happiness. By providing a standardized way to access data it is easier than ever to build a consistent and predictable API interface. All of this is possible while simultaneously providing an amount of freedom to clients not easily possible otherwise. From a developer perspective this will enable client applications to interact with the API in a very clean and concise way.

This session consists of three parts. First you will be given a brief introduction about the GraphQL specification itself, continued by a deep dive into code where we'll cover all the important bits which make up a basic GraphQL API. We finish the evening by covering some best-practices you would want to know about before you start off.

Meer informatie


Marcel de Vries over DevOps en trends

27.06

Deze avond zal Marcel de Vries de laatste stand van zaken laten zien als het gaat om Azure DevOps en de trends in de industrie als het gaat om containers. Aan de hand van een bestaande legacy applicatie in ASP.NET gaan we deze applicatie in een Windows container plaatsen en deze dan vervolgens naar een cluster orchestrator deployen.

In deze sessie zullen zaken worden uitgelegd als: Laatste stand van zaken op het gebied van Windows Containers op Windows Server 2019 en Windows 10, Gebruik van Cluster orchestrators zoals Kubernetes, hoe een kubernetes cluster werkt en dan met name de PaaS versie die Microsoft levert in de cloud onder de naam AKS. We kijken naar de nieuwe features in Azure DevOps, waaronder de nieuwe gecombineerde release en deployment pipelines die je in YAML kunt definiëren.

Aan het eind van deze volle avond heb je een goed overzicht waarom containers een industrie trend zijn om snel en gemakkelijk software naar productie te krijgen, Waarom cluster orchestrators daarbij erg belangrijk zijn, hoe dit de kosten van je productie omgeving aanzienlijk kan reduceren en hoe je dit alles met behulp van CI/CD in Azure DevOps kunt inrichten.


Meer informatie